Allianz: Οι 10 επιχειρηματικοί κίνδυνοι για το 2013

Στους δέκα επιχειρηματικούς κινδύνους που θα απειλήσουν τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των εταιρειών αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση της η Allianz. Η έρευνα «Allianz Risk Barometer 2013» διεξήχθη σε 28 χώρες στο τέλος του 2012 από την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), το κέντρο δηλαδή του ομίλου της Allianz για την εταιρική και βιομηχανική ασφάλιση και συγκεντρώνει απόψεις από 529 στελέχη της ασφάλισης επιχειρήσεων.

Διακοπή εργασιών και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, φυσικές καταστροφές, καθώς και ζημιές από πυρκαγιές και εκρήξεις είναι οι κυριότεροι κίνδυνοι, με τους οποίους φοβούνται ότι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες το 2013 σύμφωνα με την έρευνα. Οι επιχειρήσεις αναφέρονται επίσης και στις αλλαγές που σχετίζονται με τη νομοθεσία ή την αγορά, κατατάσσοντας και αυτές στους σημαντικούς κινδύνους τους οποίους θα πρέπει να ξεπεράσουν. 

Δείτε πως αξιολογούν τους κινδύνους οι ερωτηθέντες στο γράφημα που ακολουθεί:
Ειδικότερα στη Γερμανία, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις ανησυχούν για τις ελλείψεις στην ποιότητα καθώς και την απώλεια της καλής φήμης, ενώ οι μεσαίες επιχειρήσεις αναφέρουν κυρίως την έλλειψη ικανών στελεχών και οικονομικών πόρων.

Η «Allianz υπήρξε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε καλά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ποιους παράγοντες μπορεί να υποτιμούν», αναφέρει ο Clement B. Booth, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE. «Οι πολυεθνικές εταιρείες λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από παραδοσιακούς κινδύνους όπως η φωτιά, καθώς και από νέους κινδύνους όπως η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας και η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο», επισημαίνει ο Axel Theis, Διευθύνων Σύμβουλος της AGCS.

Μάλιστα «οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη έδειξαν ότι η διακοπή των επιχειρήσεων σε ένα βασικό προμηθευτή μπορεί να προκαλέσει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε μια ολόκληρη βιομηχανία», εξηγεί ο επικεφαλής του τομέα περιουσίας στην AGCS, κ. Volker Münch.

insuranceworld.gr