Αποζημιώσεις 5,3 εκατ. ευρώ για τις καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

Στα 5,3 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι ανήλθαν οι αποζημιώσεις τις οποίες κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για ζημιές που υπέστησαν ασφαλισμένοι τους από τις τελευταίες καταστροφικές βροχοπτώσεις, Υπάρχουν βέβαια και χιλιάδες ακόμα ανασφάλιστες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "iw", 26 ασφαλιστικές εταιρείες, που επί της ουσίας ελέγχουν τον κλάδο Πυρός, δέχθηκαν συνολικά 665 αιτήσεις αποζημιώσεων, ενώ σε μέσα επίπεδα κάθε ζημιά υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκε στα 6.900 ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς σχολιάζοντας τα ανωτέρω αναφέρουν ότι, με δεδομένο πως οι ζημίες από τις βροχοπτώσεις ήταν εκτεταμένες, οι αποζημιώσεις καταγράφονται σχετικά περιορισμένες, γεγονός το οποίο αποδίδεται στο ότι στην πλειονότητά τους οι καταναλωτές είτε δεν είχαν ασφαλίσει σωστά τα περιουσιακά τους στοιχεία, είτε, πολύ περισσότερο, δεν είχαν μεριμνήσει να συνάψουν κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Προσθέτουν δε ότι, ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες δεν αποζημιώθηκε διότι οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της κρίσης και των περικοπών που κάνουν στα πάγια έξοδά τους, είχαν αφαιρέσει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους τις συμπληρωματικές καλύψεις με αποτέλεσμα να βρεθούν ακάλυπτοι.

insuranceworld.gr