Ξένα «funds» διερευνούν την ασφαλιστική αγορά

Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών funds κερδίζουν ελληνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, εκπρόσωποι δύο μεγάλων αμερικανικών funds, εκ των οποίων το ένα ελέγχεται από γνωστό επιχειρηματία, έχουν θέσει στο ραντάρ τους δύο από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της εξαγοράς τους, είτε της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο, με υψηλό όμως ποσοστό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώτες επαφές εκπροσώπων του ενός fund, που έχει μεγάλη εμπειρία στο να διαχειρίζεται ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια, πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα πριν από 15 ημέρες, ενώ παράγοντες του δεύτερου fund πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο στόχαστρο των ξένων έχουν τεθεί και ασφαλιστικές εταιρείες μικρότερους βεληνεκούς. Ειδικότερα, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι, το ενδιαφέρον μεγάλων μεσιτικών εταιρειών με έδρες την Ιταλία έχουν κεντρίσει ασφαλιστικές της περιφέρειας και ήδη στελέχη της ιταλικής αγοράς βρέθηκαν στην Ελλάδα διενεργώντας επαφές με Έλληνες ασφαλιστές. Το ενδιαφέρον των Ιταλών επικεντρώνεται στον τομέα των Γενικών Ασφαλειών, και κυρίως στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Θα πρέπει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, όπως έχει γράψει το iw, ήδη από τα τέλη του φετινού καλοκαιριού ο ιταλός μέτοχος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για τις ΑΤΕ Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη, δίχως όμως μετά τις πρώτες διερευνητικές επαφές να υπάρξει συνέχεια. Πρόκειται πάντως για εξέλιξη η οποία δεν συνδέεται με το ενδιαφέρον που εξεδήλωσαν τα ιταλικά μεσιτικά γραφεία.