Α. Σαρρηγεωργίου: «Ο μέσος Έλληνας δε μπορεί να μένει ανασφάλιστος, είναι επικίνδυνο»

«Μια κοινωνία αδύναμη οικονομικά δε μπορεί να αυτασφαλίζεται. Ο μέσος Έλληνας δε μπορεί να μένει ανασφάλιστος, είναι επικίνδυνο». Αυτό ανέφερε ο ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλιστές & διαμεσολαβητές, διάλογος εφ όλης της ύλης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ασφάλιση στη σταθερότητα της κοινωνίας και της οικονομίας ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης. 

Σε ό,τι αφορά στον κρίσιμο τομέα των συντάξεων ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε πως η ελληνική ασφαλιστική αγορά λειτουργώντας σε ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο με ισχυρή εποπτεία είναι έτοιμη να αναλάβει ευρύτερο ρόλο σε ένα νέο, διευρυμένο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρρηγεωργίου στο ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην ανάπτυξη της αγοράς, τονίζοντας ότι ο διαμεσολαβητής αποτελεί το «πρόσωπο» της ασφαλιστικής επιχείρησης στην επαφή με τον πελάτη.

Εστιάζοντας στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην αγορά και το νέο περιβάλλον ποσοτικών και ποιοτικών υποχρεώσεων που διαμορφώνεται, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ τόνισε πως η αγορά θα ωφεληθεί από τις κανονιστικές αλλαγές και πως η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με τον Επόπτη θα πρέπει να διασφαλίσει πως οι αλλαγές αυτές θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς κάνοντας όπου χρειάζεται τις απαραίτητες προσαρμογές.