Στα 4 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για την Κεφαλονιά

Στα… μαλακά έπεσαν τελικά οι ασφαλιστικές εταιρείες από το σεισμό στην Κεφαλονιά. Παρά τα υψηλά ρίχτερ, φαίνεται πως δεν ταρακουνήθηκαν κεφαλαιακά.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αποζημιώσεις τις οποίες θα κληθούν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές στους σεισμοπαθείς του νησιού θα κινηθούν στα επίπεδα των 4 εκατ. ευρώ, ποσό εξαιρετικά χαμηλό δεδομένων των συνθηκών και της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή.


Το γεγονός ότι, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στην Κεφαλονιά η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων ήταν ανασφάλιστα, περιόρισε το κόστος αποζημιώσεων. Εκτιμάται ότι βάσει και των τελευταίων αιτήσεων για αποζημιώσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι δικαιούχοι καταβολών δεν ξεπερνούν τους 250.

Βέβαια, ο λογαριασμός θα κλείσει μετά από τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες οπότε αναμένεται να έχουν υποβληθεί και οι τελευταίες αιτήσεις ασφαλισμένων, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι στο μεταξύ δεν θα υπάρξει και τρίτο χτύπημα του εγκέλαδου στην περιοχή.

Πάντως, οι ασφαλιστές επισημαίνουν ότι η Κεφαλονιά αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα προς αποφυγή για τους κατόχους ακινήτων που επιμένουν να μην ασφαλίζουν τις περιουσίες τους, μένοντας ακάλυπτοι οικονομικά έναντι φυσικών καταστροφών που μπορούν να φέρουν τα… πάνω - κάτω στη ζωή τους.