Ποιος ασφαλίζει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρωσία

Καλύψεις δισεκατομμυρίων δολαρίων πλαισιώνουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκίνησαν στην πόλη Σότσι της Ρωσίας στις 7 Φεβρουαρίου. Το μέγεθος της διοργάνωσης περιλαμβάνει σειρά κινδύνων με πολλές παραμέτρους που απαιτούν σωστό σχεδιασμό για την κάλυψή τους. Στους αγώνες της Ρωσίας συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες οι οποίοι αγωνίζονται σε 98 κατηγορίες.

Για την ασφάλιση ακύρωσης η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εμπιστευτεί την Aon Benfield Group, που στο παρελθόν είχε αναλάβει ανάλογα προγράμματα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο της Ιταλίας το 2006, τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ το 2010 και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Αντασφαλιστές του προγράμματος ακύρωσης των αγώνων είναι η Munich Reinsurance Co και η Swiss Re Ltd. Σύμφωνα με τον Andrew Duxbury, επικεφαλής στο τμήμα Contingency and Special Risks η κάλυψη της Munich Re ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση που ακυρωθούν οι αθλητικές διοργανώσεις, ενώ από την πλευρά της Swiss Re φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Tom Phillipson , επικεφαλής των ειδικών κινδύνων του ομίλου.

Πηγή: insuranceworld.gr