Στα 100 εκατ. η αξία του jet Malaysia με κύριο ασφαλιστή την Allianz

Στη γερμανική Allianz και τη μεσιτική εταιρεία Willis έχει ασφαλιστεί το jet Malaysia Airlines (με 239 επιβάτες), τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Reuters η Allianz επιβεβαίωσε ότι είναι κύριος πάροχος της ασφάλισης και πως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αφορά καλύψεις για τους επιβάτες και το φορτίο, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έκταση της έκθεσής της.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας σε όλους όσοι επλήγησαν από την απώλεια της πτήσης MH370 και συνεργαζόμαστε στενά με τους συν - ασφαλιστές για την υποστήριξη των πελατών μας ... το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε χτες εκπρόσωπος της Allianz.

Το Reuters επίσης επικαλείται επίσης πηγές από τη Willis, που αναφέρουν έχει αναλάβει τη διαμεσολάβηση, χωρίς ωστόσο και εδώ να αποκαλυφθούν περαιτέρω στοιχεία.

Αν και η ασφαλιζόμενη αξία του αεροσκάφους θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, οι υποχρεώσεις και η αποζημίωση ανέρχεται συνήθως σε πολύ μεγαλύτερο ποσό. Οι διακανονισμοί ωστόσο που θα γίνουν σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι αν δε βρεθούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου είναι σε πλήρη εξέλιξη και τα σενάρια για την τύχη του πολλά. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ένα από τα επικρατέστερα είναι το αεροπλάνο να εξερράγη στον αέρα και για αυτό να μην εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Ακραία -αν και πιο ελπιδοφόρα- είναι η εκδοχή να έχει καταληφθεί από αεροπειρατές και να έχει μεταφερθεί κάπου αλλού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες εστιάζοται στα Δυτικά της Μαλαισίας και το αρμόδιο υπουργείο της Κίνας για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αεροπλάνου ανακοίνωσε ότι θα αναπρογραμματίσει δέκα δοερυφόρους του.


Πηγή: incuranceworld.gr