Ασφαλισμένη για 105 εκ. ευρώ η Creta Farm

Μετά τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγιά η Creta Farms στις αποθήκες της στο Ρέθυμνο, εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαβεβαιώνει ότι η τροφοδοσία των προϊόντων της συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και τα προϊόντα και οι εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά ήταν ασφαλισμένα.

Οι εγκαταστάσεις και τα προϊόντα της Creta Farms ήταν ασφαλισμένα με συνασφάλιση σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες, μετά την ακριβή εκτίμηση της ζημιάς από τους πραγματογνώμονες, πρόκειται να αποζημιώσουν την Creta Farms. 


Leader στο συνασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η Groupama (34%) και ακολουθούν οι Εθνική Ασφαλιστική (30%), η Ευρώπη ΑΕΓΑ (14%), η Generali (12%) και η ΑΤΕ Ασφαλιστική (10%).

Η Creta Farms είναι ασφαλισμένη για κεφάλαια ύψους 105 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν το σύνολο των εγκαταστάσεών της στην Ελλάδα, ενώ είναι καλυμμένη και για τον κίνδυνο της απώλειας κερδών για κεφάλαια της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

H πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στο Ρέθυμνο κατέστρεψε και τις δύο αποθήκες της εταιρείας, με το περιεχόμενό τους σε πρώτες ύλες και αποθέματα προϊόντων.

Τέτοια περιστατικά υπενθυμίζει σε όλους τους επιχειρηματίες ότι η ασφάλιση αποτελεί παράγοντα σταθερότητας των επιχειρήσεών τους και κατ' επέκταση της οικονομίας ολόκληρης της χώρας. Η ασφάλιση είναι αδιαμφισβήτητα η βέλτιστη μέθοδος οικονομικής διαχείρισης απρόβλεπτων ζημιογόνων γεγονότων.

Δοκιμάστε τώρα την δωρεάν εφαρμογή Online Προσφορά Ασφάλισης που φτιάχτηκε αποκλειστικά για επιχειρηματίες από την ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί!