Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών: 6,2 εκ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους ασφαλισμένους πληγέντες του σεισμού της Κεφαλλονιάς

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΑΕΕ μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη σεισμική ακολουθία με επίκεντρο το σεισμό της Κεφαλλονιάς κατά το χρονικό διάστημα από την 26η
Ιανουαρίου έως την 3η Φεβρουαρίου 2014, βρέθηκε ότι δηλώθηκαν 415 ζημιές συνολικής αξίας 7,8 εκατ. €. Από αυτά, μετά από τις απαλλαγές, εκτιμάται ότι οι πληρωμές θα φτάσουν τα 6,2 εκατ. €. Τα ασφαλισμένα κεφάλαια στα οποία προκλήθηκαν οι ζημιές είχαν αξία 211 εκατ. €. 
Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της παρούσας μελέτης προκύπτουν από την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν κατόπιν μελλοντικής επικαιροποίησής τους. 

Η μέση ζημιά (προ απαλλαγής) εκτιμάται στα 18,9 χιλ. € ενώ η το ποσοστό των ζημιών (προ απαλλαγής) προς τα πληγέντα ασφαλισμένα κεφάλαια βρίσκεται στο 3,7%. Οι καλύψεις στις οποίες δηλώθηκαν οι περισσότερες ζημιές ήταν αυτές του κτιρίου (321) και αυτές του κτιρίου-περιεχομένου (83) με αντίστοιχο σύνολο ζημιών (προ απαλλαγής) 4,2 εκατ. € και 2,0 εκατ. €. Η μέση ζημία (προ απαλλαγής) εκτιμάται στα 13,2 χιλ. € και στα 24,3 χιλ. € αντίστοιχα.

Διαβάστε και κατεβάστε την μελέτη που εκπόνησε η ΕΑΕΕ εδώ