Η S&P αναβαθμίζει τον Όμιλο Generali

Ο Οίκος Αξιολόγησης S&P αξιολόγησε την πιστοληπτική ικανότητα της Generali στο Α- μετά την αλλαγή των κριτηρίων παγκοσμίως.

Ο Οργανισμός Αξιολόγησης Standard & Poors, επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγησης της Generali στο Α-, σύμφωνα με το ψήφισμα της Credit Watch, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας αλλαγής των κριτηρίων που εισήγαγε πέρυσι.

Η S&P εφάρμοσε παγκοσμίως μια αλλαγή στα κριτήριά της που έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη υποβάθμιση εταιρειών, εάν η οικονομική οντότητα δεν είναι σε θέση να περάσει ένα τεστ αντοχής, που έχει ως βάση τις σοβαρές ιστορικές οικονομικές κρίσεις στο Μεξικό, την Ταϊλάνδη, τη Ρωσία και την Ελλάδα. Η Generali πέρασε με επιτυχία την ακραία δοκιμασία του τεστ αντοχής της S&P, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να διατηρήσει μια θετική φερεγγυότητα σε ένα πολύ υπερβολικό σενάριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Generali, Mario Greco, δήλωσε: 
«Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τη Generali και το σαφέστερο δυνατό μήνυμα της έμφυτης δύναμης του ομίλου. Η ικανότητά μας να περάσουμε ένα τόσο δύσκολο στρες τεστ είναι η απόδειξη για την οικονομική ευελιξία του Ομίλου. Επιπλέον, έχουμε πάντα υπόψη το εξαιρετικά απίθανο σενάριο μιας πιθανής πτώχευσης της Ιταλίας. Η επιβεβαίωση από τη S&P είναι μια σημαντική ανεξάρτητη αναγνώριση της παγκόσμιας διασποράς του Ομίλου όπου περίπου το 70% των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων μας δραστηριοποιείται έξω από την εγχώρια αγορά. Αλλά είναι επίσης ένα θετικό μήνυμα της ελκυστικότητας της Ιταλίας ως επενδυτικού προορισμού. Συμπερασματικά, είναι μια επικύρωση της εξαιρετικής προόδου που η Generali επιτυγχάνει στο πλαίσιο της στρατηγικά ανοικοδόμησης της φερεγγυότητάς της, τη μείωση της δανειακής της εξάρτησης αλλά και τη βελτίωση της κερδοφορίας της».

Η ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί είναι επίσημος συνεργάτης της GENERALI, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλιστικού συμβούλου μέσω των Μηχανικών της με την επίσημη πιστοποίηση Ασφαλιστικού Συμβούλου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία για την επιχείρησης, την κατοικία ή φυσικά την οικογένειάς σας!

Θεσσαλονίκη
Ανδρεοπούλου 15, Τ.Κ. 54643, περιοχή Μπότσαρη

Τηλ: 2310 841656
Κιν: 6948 402364
Email: info@ergon-consultants.gr